Наставникът на Лацио Маурицио Сари остана доволен от начина, по който отборът му се върна в мача срещу Удинезе, но също така разкритикува футболистите си за хаотичната игра в неговата първа част. „Орлите“ изостанаха с 1:3, но направиха обрат за 4:3, след което допуснаха изравнителен гол от фал в 99-ата минута за крайното 4:4 в зрелището на „Олимпико“.

„Допуснахме изравнително попадение от фал, който беше даден на грешния отбор, тъй като е ясно, че Брендън Сопи задържа нашия играч. Първото ни полувреме беше хаотично, може би все още сме афектирани от катастрофата срещу Наполи. Стигнахме до 3:3, след което останахме с 10 човека на терена. След това те също получиха червен картон и поведохме с 4:3, като мачът изглеждаше приключил. Има негативни и позитивни аспекти от този двубой. Удовлетворен съм с реакцията ни през втората част. Показахме характер и желание да се върнем в срещата, докато през първото полувреме нямахме представа какво правим. Проблемът е, че не бива да ни се налага да реагираме при такива трудности. Трябва да има постоянство в изявите, подхода и концентрацията ни. Вместо това има мачове, в които просто тичаме напразно. Става въпрос за това, че се изключваме умствено.

'Има моменти, в които играем като отбор, но не го правим постоянно. Правим твърде много грешки в защитен план, но вината не е само в нашите бранители, защото допускането на контраатаки показва, че халфовете ни не си подават топката както трябва. Тим, който не е солиден, може да има малшанс. Точно така стана тази вечер. Все още имаме доста трудности. Понякога изглежда, че сме възприели определени концепции, но на следващия мач изглежда, че е точно обратното. Все още не можем да бъдем определени като отбор. Трябва да направим нещо на трансферния пазар, това е неоспоримо. Тази вечер футболистите ми бяха много по-мотивирани в сравнение с мача срещу Наполи. Въпреки това може би бяхме обезпокоени след катастрофата във въпросния двубой или пък нетърпеливи бързо да обърнем нещата и затова действахме по хаотичен начин. Видях различно отношение спрямо това в неделя“, коментира Сари след снощния мач.