Наставникът на Ювентус Маурицио Сари потвърди, че неговият отбор трябва да полага повече усилия пред гола. Така специалистът се съгласи с една от основните критики към стила, който опитва да налага при „бианконерите”.

През уикенда торинци допуснаха малко очаквана издънка, завършвайки 1:1 срещу Лече. Резултатът не се оказа фатален, тъй като основният преследвач Интер допусна подобна неточност срещу Парма, а Наполи също допусна равенство (срещу СПАЛ).

„Ние се адаптираме към нов стил футбол, така че е нормално да имаме нужда от малко време, за да станем перфектни. Можем да се подобрим много и се движим по верен път”, заяви Сари.

„Имаме много нисък брой изстрели средно на мача – не само тези, които намират мрежата, а изобщо попадащите в очертанията. По мое виждане, това е повече ментален проблем, отколкото каквото и да било друго.”

„Изразих опасенията си по този въпрос пред играчите и ще опитаме да подготвим упражнеиня в тренировките, които да ни бъдат от помощ. Трябва да бъдем по-целеустремени пред гола.”

„Все още разполагаме с най-добрата защита в Серия А. Първенството е променено, средният брой отбелязани голове се е повишил, а шампионатът е станал по-резултатен. Освен това напоследък допускаме голове изключително и само от дузпи, така че трябва да обърнем внимание и на това”, добави Сари.