Наставникът на Ювентус Маурицио Сари изрази недоволство от начина, по който неговият тим изигра последните минути от срещата с Болоня, приключила с трудна домакинска победа 2:1. За пореден път от началото на сезона треньорът наблегна на факта, че „бианконерите” позволяват на съперника възможности да се върне в мача.

„Старата госпожа” спечели 6 от последните си 7 мача с разлика от 1 гол, което може би е доказателство за повишената конкуренция в Серия А през настоящия сезон. Кристиано Роналдо и Миралем Пянич вкараха головете за торинци, ала в края на срещата имаше миг на сериозен уплах, когато Федерико Сантандер с глава изстреля топката в напречната греда, а секунди по-късно със задна ножица предизвика отчаяна намеса на Джанлуиджи Буфон.

„Гледахме ситуацията веднага след мача и имаше играчи на Болоня в засада. И да беше паднал гол тук, той нямаше да бъде зачетен”, заяви Сари. „Казах на момчетата, че ние не бива да опитваме да контролираме мача, да си пазим преднината и да се чувстваме спокойни, защото в противен случай следват такива рискови ситуации като тази накрая.”

„Усещам, че движехме топката по-бързо след почивката, а Болоня изоставаше само с частица от секундата. Не знам дали това бе защото ние играехме по-добре или противникът вече беше уморен, след като се труди толкова много да ни удържи през първото полувреме.”

„Има доста ясна разграничителна линия между ефективните подавания и поддържането на краткотрайно владение. В последните 5 минути го правехме зле, защото губехме топката по банален начин в нашата третина. Нужно е да поработим върху детайлите.”

„Мачът беше добър, но се запомни с три или четири ужасни грешки, на които трябва да обърнем внимание. Трябва да се уверя, че играчите разбират, че задържаме топката с причина, а не просто в името на владението. Преминахме в режим по поддържане на разликата, а това никога не е добре”, добави Сари.