Маурицио Сари се е съгласил да прекрати договора си с Ювентус по взаимно съгласие. Италианският специалист е направил това, за да бъде свободен да поеме Фиорентина.

Треньорът бе уволнен през август, въпреки че спечели титлата в единствения си сезон начело на „бианконерите“. Първоначално Сари отказа да прекрати контракта си по взаимно съгласие, принуждавайки Ювентус да продължи да плаща запалтата му.

Според „Тутоспорт“, сега е настъпил пробив и в следващите часове сделката ще бъде официализирана. Информациите посочват, че специалистът от Тоскана ще получи шест милиона евро, пари, които му се дължат за сезон 2020/21, но се отменя опцията за трети сезон, когато трябваше да получи още 2,5 милиона.

По този начин Маурицио Сари ще бъде свободен да поеме друг тим. Това може да е мечтана за него работа, тъй като Фиорентина се интересува от него. Италианският специалист никога не е крил, че симпатизира на „виолетовите“, тъй като е израснал близо до Флоренция, а сега е основен фаворит да замени Джузепе Якини начело на тима.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.