Нападателят на Рома Патрик Шик е дал съгласието си да бъде върнат обратно под наем в своя бивш клуб Сампдория.

22-годишният футболист премина при римляните през лятото на 2017-а година първо като преотстъпен, а по-рано през настоящата година те направиха сделката постоянна. Всичко това вкара в касата на Самп около 22 милиона евро.

Въпреки това Шик не отговори на очакванията към себе си, отбелязвайки едва 4 гола в 41 официални мача за „джалоросите”. Контузията на Един Джеко му предостави перфектното поле за изява, тъй като Рома на практика не разполагаше с друг чист таран. Шик показа известно подобрение в играта си, но като цяло успеваемостта му остана далеч от желаната.

Според „Калчомеркато” самият чех вече се е примирил с мисълта, че няма да успее в Рома и е решил, че му е нужна смяна на обстановката, за да си върне част от увереността. Идеалното разрешение ще бъде именно завръщането му в Сампдория, където остави наистина добри впечатления и вкара в трансферна война Ювентус и Рома.

Най-важният аспект от гледна точка на генуезци се крие в това, че сделката няма да има никакво отражение върху бъдещето на Грегоар Дефрел, който им беше преотстъпен от Рома.