Наполи пропусна възможността да си гарантира титлата в Серия А още днес. "Адзурите" стигнаха само до 1:1 у дома срещу Салернитана и не успяха да се възползват от загубата на Лацио от Интер. Така феновете на партенопеите ще трябва да почакат поне още седмица, за да ликуват със Скудетото за първи път от 33 години насам, тъй като само победа днес щеше да им го гарантира. 

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Матиас Оливера даде аванс на домакините на "Диего Армандо Марадона" в 62-ата минута, а шест минути преди края на мача Булайе Диа изравни. 

Така Наполи събра 79 точки и има аванс от 18 пред втория Лацио. За гостите от Салерно това бе девети пореден мач без загуба. Възпитаниците на Пауло Соуса са 14-и с 34 точки. 

Домакините започнаха силно мача и можеше да поведат още във 2-ата минута. Тогава Виктор Осимен опита удар с глава, който беше неточен. Малко след това отново нигериецът стреля с глава, но Гийермо Очоа спаси. 

В 23-ата минута Осимен за трети път отправи удар с глава, но мексиканския вратар на гостите изби в корнер. Четири минути по-късно шут на Булайе Диа мина покрай вратата. В края на първата част Андре Франк Замбо-Ангиса шутира от далечна дистанция, но и той не успя да преодолее Очоа. 

В началото на второто полувреме с пропуск се отличи и Хвича Кварацхелия. В 62-ата минута Матиас Оливера хвърли феновете на домакините в екстаз. Уругваецът засече с глава центриране от корнер и вкара за 1:0. 

В 67-ата минута Елиф Елмас направи самостоятелен пробив, но не успя да се разпише. В 80-ата минута коварен шут на Кварацхелия мина опасно покрай гредата.

В 84-та минута Салернитана стигна до изравнителен гол. Булайе Диа получи в наказателното поле и със страхотен удар вкара за 1:1. 

В следващия кръг Наполи гостува на Удинезе.