Рома ще играе в Лига Европа и през следващия сезон, след като изстрада победата с 2:1 над Специя в последния кръг на Серия А. В последната минута "вълците" получиха дузпа, която бе превърната в гол от Пауло Дибала и по този начин тимът на Моуриньо завърши на шесто място в класирането, което го праща в Лига Европа. Ако двубоят със Специя бе завършил наравно, Ювентус щеше да играе във втория по сила клубен турнир на Стария континент. Сета "бианконерите" ще трябва да се задоволят с Лига на конференциите.
  
Димитриос Николау даде ранен аванс на гостите от Специя след асистенция на бившия футболист на Левски - Мехди Бурабия, но Рома изравни чрез Никола Залевски в вкрая на първата част. Преди почивката  Стефан Ел Шаарауи уцели напречната греда с мощен изстрел от границата на наказателното поле на Специя.
 
"Вълците" не спряха да атакуват през второто полувреме, но късметът им се усмихна в края на мача. Келвин Амиан извърши нарушение в собственото си наказателно поле и реферът посочи бялата точка. Пауло Дибала взе топката и не трепна, реализирайки дузпата за победата с 2:1.