Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис представи официално новия треньор на отбора Руди Гарсия. Специалистът заяви, че всичко започва от нулата през новия сезон. 

„Съдбата ме свързва със Спалети. Аз бях заменен от него в Рома, а сега идвам тук след страхотен негов сезон в Наполи. С президента Де Лаурентис споделяме една и съща амбиция. Искам да благодаря на феновете за посрещането. Когато пристигнах в града и видях всички тези знамена, разбрах, че целият град е много горд от отбора си. Надявам се това да продължи и в бъдеще. Искам да спечеля всеки турнир, в който участвам.

За клуба да спечели титлата 33 години след Марадона е чудесно постижение, но аз чувствам, че Наполи трябва всеки сезон да играе в Шампионската лига и да има важна роля в Италия.

 

Този триумф трябва да даде голяма доза увереност на играчите, но когато започне новият сезон, всичко стартира от нулата. Затова, от друга страна, е добре играчите да забравят това, което постигнаха. Трябва да има баланс между увереността, смирението и амбицията. Това, което ми харесва, е, че видях отбор, а не само добри индивидуалности. Те се защитаваха като един. Това е голям отбор, така че има футболисти, които могат да влизат от скамейката и да променят играта.

Моите отбори са склонни да атакуват, опитват се да контролират инициативата и да отбелязват повече от противника.

Усещането е, че 4-3-3 пасва на настоящия отбор като дялан камък, но сега има анализатори, които ви изучават толкова внимателно, че един отбор трябва да може да промени тактиката във всеки един момент, за да изненада противника.

Всичко, което исках, беше да съм сигурен, че президентът все още иска да печели трофеи и да бъде конкурентен“, коментира Гарсия.