Кристиано Роналдо изненадващо защити бившия световен шампион в тежка категория Анди Руис-младши. Американският боксьор от мексикански произход често е обект на критики и подигравки заради наднорменото си тегло. Роналдо пък е пословичен с манията си за перфектно тяло и не спира да тренира.
 
В документалния филм на DAZN “Паралелни светове” португалският футболист подчерта, че Руис е добър боксьор и тялото не е от значение. Той обсъди физическото му състояние с казахстанския боксьор Генадий Головкин, който влезе в ролята на негов треньор.
 
"Джошуа е един от най-добрите, но Руис също е добър. Някои от приятелите ми му се подиграваха и ми казваха да погледна дебелото тяло на Руис. Казах им: ‘“Вижте, тялото няма значение. Важна е подготовката”, сподели Роналдо.
 
Руис шокира света на 1 юни 2019 година, когато детронира Антъни Джошуа с тегло 121.6 кг при ръст от 188 см. В реванша няколко месеца по-късно Руис-младши, вече тежеше 128.4 кг и въпреки че издържа всичките 12 рунда, победата бе за британеца и той загуби всичките си шампионски пояси.