Италианският шампион Ювентус спечели домакинството си на Верона с 2:1. Успехът за футболистите на Маурицио Сари не дойде лесно, след като изоставаха в резултата с гол на Мигел Велосо в 20-ата минута. Все пак „старата госпожа“ се поздрави с успеха след голове на Аарън Рамзи в 31-ата минута и на супер-звездата Криситано Роналдо, от дузпа, в началото на втората част.

Мачът бе специален за легендарния вратар на домакините Джанлуиджи Буфон, за когото това е 902-ри двубой с екипа на шампионите. Така той изравнява рекорда на иконата на Милан Паоло Малдини за най-много мачове за италиански отбор. Буфон изостава с шест шампионатни срещи от върховото постижение от 647 двубоя в Серия “А”, което принадлежи отново на Малдини.

Първата опасност дойде в 14-ата минута, когато Кристиано Роналдо стреля от разстояние, но топката профуча над вратата. Три минути по-късно той падна в наказателното поле искайки дузпа за нарушение на Давиде Фараони срещу него, но съдията подмина ситуацията.

В 21-ата такава беше свирена за Верона след фаул на Мерих Демирал срещу Самуел Ди Кармине. Нападателят застана зад топката, но прати топката в страничния стълб. Дарко Лазович добави след дузпата, но и неговият изстрел срещна напречната греда. Атаката на гостите продължи и със мощен изстрел от дистанция Мигел Велосо прати топката в мрежата. След гола Роналдо направи два пропуска.

В 31-ата Аарън Рамзи успя да изравни. Той стреля извън наказателното поле, но топката рикошира в Корай Гюнтер и попадна във вратата на Марко Силвестри.

В началото на втората част „биаконерите“ стигнаха до пълнен обрат. В 49-ата минута Роналдо вкара дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Гюнтер срещу Хуан Куадрадо.

В 56-ата минута Рамзи отправи изстрел, но ударът му мина встрани от вратата.

В 63-ата Буфон спаси мощен изстрел на Матия Дзакани. Две минути по-късно Куадрадо също опита късмета си, но изстрелът му с глава мина близо до вратата. Шест минути по-късно Буфон отново беше на мястото си и изби опасно центриране от пряк свободен удар на Велосо.

В 78-ата минута Велосо отново изпробва рефлекса на Джиджи Буфон, но без успех.

Така тимът на Ювентус се поздрави с победата и събира актив от 10 точки и се изкачва на първото място във временното класиране. Верона са 12-ти с четири. В следващия кръг „биаконерите“ гостуват на новака Бреша, а Верона приема тима на Удинезе.