Отборът на Рома загря подобаващо за решителния сблъсък с Ливърпул в Шампионската лига. В генерална репетиция преди реванша срещу „червените“, „римските вълци“ разбиха с 4:1 тима на Киево. Възпитаниците на Еузебио Ди Франческо се поздравиха с изразителния успех, въпреки че близо 40 минути играха с човек по-малко.

Футболистите на Рома показаха, че са се отърсили от шока, който им нанесе Ливърпул през седмицата на „Анфийлд“, където италианците паднаха с 2:5 и поставиха под сериозен въпрос класирането на тима във финала на Шампионската лига.

През първото полувреме на „Олимпико“ домакините показаха отлична игра, а резултатът 2:0 на почивката бе най-малкото, с което гостите от Киево се отърваха. Патрик Шик и Един Джеко бяха точни за Рома, а красиво попадение на Ел Шараауи бе отменено заради засада. Италианецът се разписа с пета, но след използването на системата VAR, голът бе отменен.

В други два случая пък домакините удариха гредите на вратата на гостите.

Само десет минути след подновяването на играта през втората част домакините останаха с човек по-малко на терена. Хуан Жезус извърши нарушение в наказателното поле и видя директния червен картон.

Дузпата за гостите обаче бе пропиляна от Роберто Инглезе. Ударът на футболиста на Киево бе спасен с вещина от Алисон.

Стефан Ел Шараауи все пак успя да ознаменува добрата си игра с гол в 65-ата минута. Той се разписа след добра индивидуална акция, за да направи 3:0 в полза на домакините. Само две минути след попадението на Ел Шараауи, Един Джеко реши всичко в мача с нов гол.

Минута преди изтичането на редовното време Киево все пак успя да вкара почетен гол. Пропусналият дузпата Инглезе успя да засече с глава центриране от корнер, за да оформи крайния резултат – 4:1 в полза на Рома.

Тимът от Рим остава на трета позиция във временното класиране, докато ситуацията за Киево става все по-трудна. Тимът от Верона може да се окаже в зоната на изпадащите още утре, ако СПАЛ победи предпоследния в класирането Верона.