Носителят на Лигата на конференциите – Рома, има желание да задържи защитника Крис Смолинг. Настоящият контракт на англичанина изтича през лятото, когато той може да си тръгне като свободен агент. На „Олимпико“ обаче не искат това да се случи, още повече, че 33-годишният футболист е основен фигура в състава на „вълците“. Затова в клуба се надяват двете страни да стигнат до споразумение, пише Il Messaggero.

Смолинг пристигна в Рома през 2019-а година от Манчестър Юнайтед първо под наем, а впоследствие клубът откупи правата му. Той е най-използваният футболист от Жозе Моуриньо от началото на сезона, като има на сметката си 1906 минути до момента.

В договора на англичанина има клауза, според която може автоматично да удължи договора си с една година при същата заплата, която получава в момента - 3,5 милиона евро. Клаузата се активира, ако бранителят играе в поне 50% от мачовете на тима през сезона. Това може да стане факт до края на месеца.

От Рома обаче искат да избързат и вече са отправили друго предложение към футболиста с договор за два сезона, но при по-ниска заплата от 2,5 милиона евро на сезон.