В Рома имат нов основен спонсор - Riyadh Season, обявиха от клуба. Това е събитие, организирано всяка година от 2019 в Рияд, за да привлича чуждестранни туристи в Саудитска Арабия.
 
"Щастливи сме да приветстваме Riyadh Season като нов основен партньор на Рома", отбеляза генералният директор на клуба - гъркинята Лина Сулуку. 
 
В съобщението не се отбелязват срокът на договора и стойността му, но според италианските медии клубът ще получава по около 8 милиона евро на сезон плюс различни бонуси. "Гадзета дело Спорт" пък твърди, че сумата е 25 милиона евро в рамките на две години.
 
Рома беше без спонсор на фланелките от миналия април, когато сложи край на партньорството си с компанията за криптовалута DigitalBits, която не изпълняваше финансовите си задължения. След това на екипите на отбора бе абревиатурата SPGR, което е девизът на Римската империя Senatus populusque Romanus.
 
Заради новия си договор Рома трябва да изиграе приятелски мач в Рияд, но не са уточнени все още датата и съперникът.
 
Договорът със саудитския спонсор предизвика критики в Италия, тъй като Рим и Рияд са конкуренти за организирането на Експо 2030. /БТА