Рома победи с 2:1 Верона в дебюта на новия си треньор Даниеле Де Роси. Римският тим игра с нова схема на игра – 4-3-2-1, популярна в Италия като „коледно дърво“ и това очевидно се отплати на клубния символ Де Роси.

С трите спечелени точки римските вълци събраха актив от 32, което им отрежда осмо място във временното класиране на Серия А. Верона, от своя страна, остава на 18-а позиция в зоната на изпадащите.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Резултатът откри Ромелу Лукаку в 19-ата минута след отлична акция на Стефан Ел Шаарави, който и асистира на белгийския таран. Малкия фараон се освободи от трима футболисти на „джалоблу“, след като получи от апитана Лоренцо Пелегрини.

Именно атакуващият халф Пелегрини удвои за „джалоросите“, ала отново Ел Шаарави бе в ролята на асистент.

След като поведоха с 2:0, римляните имаха и още някоя друга ситуация, но доста намалиха оборотите.

През втората част Верона подобри играта си в офанзивен план и дори стигна до гол, който беше отменен заради нарушение срещу десния защитник Рик Карсдорп.

В 66-ата минута реферът Жуан Лука Сачи отсъди дузпа за веронци след проверка на ВАР. 11-метровият наказателен удар бе заради игра с ръка на Диего Йоренте в собственото му наказателно поле.

Милан Джурич обаче пропиля наказателния удар по фрапиращ начин, стреляйки високо над вратата.

Все пак в 76-ата минута Михаел Фолонрушо намали за гостите. Той стреля от около 30 метра и ударът му придоби траектория, която заблуди стража на Рома Руй Патрисио, избил топката в собствената си врата.

До края на срещата за Рома бе напрегнато, но Верона така и не успя да изравни.