Рома вече обмисля варианти за заместници на централния защитник Крис Смолинг. Английският бранител играе под наем на „Олимпико“ от Манчестър Юнайтед и „римските вълци“ няма да могат да платят исканата от „червените дяволи“ сума.

Италианският тим се е насочил към три варианта за нов централен защитник. Според Tuttosport влошеното финансово състояние на клуба няма да позволи покупката на Крис Смолинг, затова от Рома са се насочили към Ян Вертонген, Кевин Акпогума и Жан-Клер Тодибо.

Според италианското издание Манчестър Юнайтед оценява Крис Смолинг на 20 милиона евро, докато заплатата му е 3 милиона евро на сезон. Това ще се случи през следващите три години, ако бранителя остане на „Олд Трафорд“, въпреки че клубът предпочита да го продаде.

Имайки предвид това „римските вълци“ са се насочили към Ян Вертонген, който също така е спряган с преминаване в Интер и Наполи. 33-годишният белгийски национал има над 300 мача за Тотнъм и над 100 двубоя за Белгия. Той ще стане свободен агент след края на сезона.

От Рома са споделили, че при неуспех с Вертонген, са им предложени Кевин Акпогума и Жан-Клер Тодибо. Първият е бранител на германския Хофенхайм, а вторият играе под наем в Шалке 04 от Барселона, но е малко вероятно да остане в Гелзенкирхен.