От Рома са готови да сключат споразумение с Манчестър Юнайтед за правата на Крис Смолинг, който понастоящем играе в Рим под наем от Юнайтед.

Централният бранител се представя на изключително ниво от началото на сезона в Серия А и „римските вълци“ би трябвало да го купят за 25 милиона паунда. Настоящият договор на англичанина с „червените дяволи“ изтича през лятото на 2022 година.

Според „Кориере дела Сера“ италианците нямат намерение да платят цялата искана сума и се надяват, че ще успят да се споразумеят с англичаните за компромисен вариант.

Смолинг ясно изрази на няколко пъти задоволството си от престоя на „Стадио Олимпико“ и живота в Италия. Отделно от това разкри, че е готов да намали заплатата си, за да остане в клуба.

Рома обаче може да срещне конкуренция в лицето на Арсенал. В Северен Лондон имат готовност да откупят защитника срещу исканите 25 милиона. Нещо, което към момента не се отдава на римляните.

Твърди се, че в Манчестър ще пуснат бившият английски национал едва, когато си осигурят негов заместник. Фаворит за такъв е Калиду Кулибали от Наполи.