Ръководството на Рома е изготвило и предало конкретно предложение до наставника на Шахтьор Донецк Пауло Фонсека. Според медиите в Италия „джалоросите” предлагат на португалеца годишна заплата от 2,5 милиона евро.

Договорът е със срок от 3 години, а към посочената базова заплата са включени и доста бонуси. 46-годишният Фонсека остави чудесни впечатления с работата си в Брага, с който спечели Купата на Португация, а също с престоите в Пасош де Ферейра и Порто. Начело на „драконите” той спечели Суперкупата на страната, но през март 2014 беше уволнен заради слаби резултати само 9 месеца след назначението си. От 2016-а той е начело на Шахтьор, който го избра за наследник на легендарния за клуба Мирча Луческу (останал на поста в течение на 12 години). Фонсека спечели титлата на Украйна в първите си два сезона, включително и дубъл през кампания 2016/2017.

Новината за офертата на Рома е повече от интересна, след като през последните дни Синиша Михайлович беше сочен за най-вероятния наследник на временния наставник Клаудио Раниери (който пое щафетата след уволнението на Еузебио Ди Франческо през март). В подобна светлина се разглеждаше и кандидатурата на Роберто Де Дзерби от Сасуоло заради добрите взаимоотношения между двата клуба.