Рома преследва своя юноша Давиде Фратези от известно време и е твърде възможно през януари или юни халфът на Сасуоло да се завърне у дома. Това пише “Corriere dello Sport” в днешния си брой.

“Джалоросите” ще опитат да ускорят преговорите с „неровердите“ през следващите няколко дни, но има много пречки за евентуален зимен трансфер. Спортният директор на римския тим - Тиаго Пинто, тепърва ще се срещне с агента на Фратези, за да опита да го убеди в проекта на клуба.

Въпреки че Рома има предимство, тъй като халфът е юноша и фен на „вълците“, то конкуренцията е голяма. Тя идва от Интер, Наполи и Ювентус, които от своя страна преговарят лично с Джовани Карневали – спортен директор на Сасуоло. Италианският специалист вече даде да се разбере, че не иска да лишава клуба от финансово естество и желае оферта от около 30-35 милиона евро през януари.

Рома засега не иска да стига подобни параметри за трансфер на Фратези, като обмисля вариант да включи Едоардо Бове или Кристиан Волпато в предложението си.