Дербито на Вечния град – Рома срещу Лацио, не произведе победител, след като двата отбора направиха 1:1. Римските „орли” нацелиха четири греди, а гол на Луис Алберто бе отменен в добавеното време, за да може хиксът на „Олимпико” да се затвърди.

Иначе Александър Коларов даде аванс на символичните гости в 17-ата минута след точно изпълнена дузпа, а Луис Алберто изравни резултата в 58-ата минута. По този начин Рома продължава да няма победа през новия сезон в Серия „А” и е 11-и с две точки, докато Лацио е втори с четири пункта.

Още в третата минута Лукас Лейва можеше да изведе Лацио напред в резултата, но ударът му бе спасен от стража на Рома. В деветата пък Луис Алберто можеше да отстреля вратата на „вълците”, но без успех.

След малко повече от четвърт час игра имаше игра с ръка в наказателното поле на Лацио и бе отсъдена дузпа за Рома. Зад топката застана Коларов, който откри резултата в 17-ата минута.

В 25-ата минута пък Хоакин Корея пробва силен удар от границата на наказателното поле, но топката се отби в десния страничен стълб. В 27-ата пък Бриан Кристанте стреля с глава, но ударът му беше спасен. В 58-ата минута обаче лациалите изравниха резултата. Тогава Чиро Имобиле напредна в наказателното поле на Рома, но бе преследван от бранител на „джалоросите”. Нападателят върна назад топката за Алберто, който с мощен удар изравни – 1:1.

В 65-ата минута Хоакин Корея получи добър пас в наказателното поле на Рома и стреля, ала Пау Лопес направи добро спасяване.В добавеното време Лацио отбеляза втори гол във вратата на Рома, но той бе отменен заради засада.