Рома и Торино не се победиха в страхотен, но и доста нервен двубой на „Олимпико“ в Рим, завършил 1:1. Головете в мача бяха дело на Карол Линети за „гранатите“ и Неманя Матич за „джалоросите“. Опитният сърбин спаси точката за своите дълбоко в добавеното време.

По този начин тимът на Жозе Моуриньо, който бе изгонен в края на срещата, вече трети пореден мач няма успех в Серия А. Рома остава на 7-о място с 27 точки, докато Торино е 9-и с шест пасив от днешния си съперник.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

На „Олимпико“ гостите трябваше да удържат натиска на Рома в първите минути. В средата на първото полувреме се стигна до дискусионна ситуация, при която Самуеле Ричи докосна топката с ръка, но след ВАР преразглеждане, съдията Антонио Рапуано прецени, че няма основания да отсъжда 11-метров наказателен удар.

Торино нанесе своя удар десетина минути след началото на второто полувреме, когато Уилфред Синго центрира добре от десния фланг, а в пеналта Карол Линети изпревари защитата на домакините и с глава простреля Руи Патрисио.

В 78-ата минута Николо Дзаниоло се измъкна от защитник на „биковете“ и стреля в долния ляв ъгъл, но Ваня Милинкович-Савич бе заел добра позиция и отрази.

Недоволен от видяното на терена, треньорът на Рома Жозе Моуриньо си изпусна нервите и получи червен картон.

В добавеното време на мача драмата стана пълна. В 91-ата минута кофи Джиджи фаулира завърналия се на терена Пауло Дибала и бе отсъдена дузпа. От бялата точка Андреа Белоти не успя да вкара на бившия си тим, уцелвайки напречната греда. При добавка след удар на Дибала Неманя Матич прати топката в мрежата за 1:1.

Новакът Монца постигна пета победа в елита след домакински успех с 3:0 срещу Салернитана. Българският национал Валентин Антов отново изгледа мача от пейката и не влезе в игра за "бианкоросите".

Отборът на Силвио Берлускони извоюва успеха през първата част след два бързи гола на Карлос Аугусто и Дани Мота в 24 и 35-а минути.

Крайното 3:0 оформи капитанът Матео Песина от дузпа в 74-а минута, отсъдена за грубо влизане на Антонио Кандрева, за което съдията му показа и червен картон.

Монца е 14-и в класирането с 16 точки, а "морските кончета" остават 12-и със 17 точки.

Друг български национал Петко Христов, също изгледа от резервната скамейка успеха на своя отбор Специя с 2:1 при гостуването на последния в таблицата Верона.  Домакините поведоха с гол на Симоне Верди, но Специя обърна след почивката с два гола на Мбала Нзола, като за второто му попадение асистира бившият футболист на Левски Мехди Бурабия.

Победата е едва трета за "орлетата" този сезон и запази надеждите на тима за оставане в елита. Лигурийци са 17-и с 13 точки, а "джалоблу" остава на дъното с едва 5 точки в актива си.