Селекционерът на Италия Роберто Манчини даде знак, че отново може да повика Марио Балотели в състава си. Треньорът коментира и евентуално завръщане в Скуадра адзура на нападателя на Сампдория Фабио Куалярела.

Треньорът смята, че е „направил най-доброто за Балотели“, който обаче му е „дал много малко“. Роберто Манчини даде шанс на футболиста на Ница, след като пое националния тим, но нападателят отпадна след няколко разочароващи месеца.

„Направих най-доброто за Балотели. Винаги съм се надявал, че всичко ще бъде наред с него. Той ще се завърне в националния отбор, само ако заслужи това“, заяви селекционерът.

„Като млад играч той ми даде толкова много, както в Интер, така и в Манчестър, но ми даде много малко през последните месеци. Той е на 28 години, има време, ако желае. Европейското и следващото световно първенство ще са последни за него“, коментира още Манчини.

„Колкото до Куалярела, европейските квалификации започват през март. Ако имаме проблеми, а той продължава да вкарва по един или два гола на мач, както сега, тогава ще го повикам. Все пак той трябва да знае, че няма голямо бъдеще, заради възрастта си“, добави наставникът. 

Играчът на Сампдория е на 35 години.

„Да стана треньор на Ювентус? В живота никога не бива да се казва никога, но това не е нещо, за което мечтая. Италия e отправната ми точка“, коментира още Манчини.