Франк Рибери заяви, че има още „много какво да доказва“, след като се присъедини към новака в Серия А Салернитана на 38-годишна възраст.

Бившият френски национал подписа договор за една година, след като напусна Фиорентина в края на двугодишния си контракт миналия сезон. Рибери спечели девет титли на Бундеслигата и веднъж Шампионската лига по време на 12-годишния си престой в Байерн Мюнхен преди преминаването си в Италия през 2019.

„Все още се чувствам много добре. Имам още много какво да доказвам. Страстта ми ме държи мотивиран, но и семейството ми изигра фундаментална роля в моя избор. Знам, че Серия А е много трудно първенство и се надявам да достигна добра физическа форма възможно най-скоро“, каза той на представянето си на стадион „Ареки“.

Рибери изигра 81 мача за Франция преди отттеглянето си от националния отбор през 2014 и бе част от отбора, който финишира втори на Световното през 2006. Салернитана загуби откриващите си две срещи от сезона в Серия А от Болоня и Рома. Следващият двубой за новака е гостуване на Торино в неделя. „Имаме важна цел, която е спасение, и се надявам да мога да помогна на тима да премине тази финална линия възможно най-скоро“, добави Рибери.