Френският ветеран Франк Рибери призовава Марио Манджукич и Марио Гьотце да се присъединят към Фиорентина. Информациите, които идват от Италия и Германия посочват, че крилото иска отново да се събере със старите си съотборници от Байерн Мюнхен.

Хърватинът и германецът са свободни агенти и най-късно през следващият месец се очаква да направят своя избор. Марио Манджукич прекрати договора си с катарски Ал Дуахил, докато Марио Гьотце прекрати контрката си с Борусия Дортмунд по взаимно съгласие.

Франк Рибери вече е на 37 години, но намери своето място във Флоренция. Въпреки грабежа, който преживя семейството му той е сигурен в оставането си в Серия А. През този сезон французинът има три гола и две асистенции с екипа на „ла виола“. Манджукич има опит по италианските терени, след като прекара пет години в Ювентус. Той навърши наскоро 34 години и все още има желание да играе на най-високото ниво.

От своя страна 28-годишният Марио Гьотце е желан от редица европейски отбори, като Атлетико Мадрид има сериозен интерес към него. Двамата с Рибери играха в периода 2013-2016 година в германския колос Найерн Мюнхен и отлично се познават.

Фиорентина има връзка с предишна звезда на баварците – отново Марио, но този път Гомес, който също възвърна формата си на „Артемио Франки“ през 2013 година.