Босненският вратар Асмир Бегович иска да остане в Милан и след края на този сезон. Стражът се гордее от факта, че изпълнява ролята на по-опитния под рамката, конкурирайки се с Джанлуиджи Донарума.

Бегович играе под наем на „Сан Сиро“ от английския Борнемут. Той премина през януари при „росонерите“ като заместник на Пепе Рейна, но идването му бе помрачено от пандемията от коронавируса.

„Трябва да бъдем отговорни. Ако всички искат да се върнат и да играят футбол, трябва да го направим по правилния начин. Трябва да разберем отговорностите си, да се уважаваме и да бъдем умни. Това е още по-важно в Милано – всеки знае колко тежко бе ударен града. Хората спазват изключително много насоките и ние няма да бъдем по-различни“, каза Бегович.

„Липсва ми футбола. Обичам играта. В следващите дни имаме медицински тестове и след това се надявам да започнем да тренираме – независимо дали в малки групи или индивидуално“, допълни още той.

„Трябва всичко да е направено в правилната посока. Доверяваме се напълно на клуба и служителите. Никой няма да ни навреди“, заяви босненският вратар.

Според британските медии Бегович е щастлив в Милано и се радва на добрите отношение, които има със съотборника си Златан Ибрахимович.

„Постоянно ми задават въпроси за него. Изградихме добро приятелство. Ние сме част от по-старите момчета в тима и можем да се свържем помежду си по отношение на семействата, децата и другите неща от живота ни“,заяви Бегович.