Интер обърна с 3:1 Лацио в един от най-интересните мачове на 32-ия кръг в Серия А. Гостите поведоха чрез Фелипе Андерсон (30), но "нерадзурите" стигнаха до пълен обрат в последните 12 минути благодарение на две от резервите. Първо талисманът на "нерадзуите" Лаутаро Мартинес изравни, а Робин Госенс (82) изведе домакините напред. В последната минута на редовното време Лаутаро Мартинес се разписа още веднъж. Ромелу Лукаку асистира за първите две попадения на Интер, който се изкачи на четвъртото място в класирането на Серия А и продължава да мечтае за Шампионска лига. 
"Нерадзурите" влязоха по-активно в двубоя и още в 4-ата минута стигнаха до възможност да открият резултата. Хубав шут по земя на Марсело Брозович бе избит от Иван Проведел, топката попадна в Димарко, но и той не успя да прати топката в мрежата на "орлите".  Гостите отговориха с акробатичен удар от малък ъгъл на Имобиле, който бе отразен от Онана, но имаше и засада. В 25-ата минута феновете на Интер избухнаха, след като Хенрих Мхитарян прати топката зад гърба на Проведел. Попадението обаче бе отменено, тъй като Хоакин Кореа, който асистира за гола, е бил в положение на засада.  
 
Пет минути по-късно гостите поведоха след груба грешка на Ачерби. Луис Алберто и Фелипе Андерсон размениха подавания и последният матира Онана с перфектен удар - 0:1.
 
Футболистите на Интер продължиха да са по-настоятелни, като търсеха изравняването предимно с удари отдалеч. Топовни изстрели на Мхитарян и Барела обаче профучаха покрай вратата на Проведел. Секунди преди почивката нова грешка на Ачерби, който се подхлъзна, постави началото на опасна атака на Лацио, завършена с прекрасен удар на Чиро Имобиле. Андре Онана се разтегна максимално и изби, а при добавката Фелипе Андерсон прати топката над вратата. 

Второто полувреме започна с промяна за домакините, като на мястото на Д'Амброзио влезе Дъмфрис и това наложи вътрешни размествания в състава на Индзаги. Интер заигра по-добре, но отново липсваше точност в завършващия удар. Феноменално изпълнение на Николо Барела бе напът да взриви трибуните, след като от въздуха с външен фалц прати топката към вратата на Лацио. Топката обаче премина покрай лявата греда на Провидел. Десет минути по-късно "орлите" оцеляха като по чудо. Първо шут на Димарко бе спасен от Проведел, а след това отлично центриране на Лукаку отвори пред Дъмфрис златен шанс да изравни, но резервата на Интер го пропиля с нескопосано отиграване.

Натискът на Интер даде резултат в 78-ата минута, когато Лаутаро Мартинес, който е смятан за талисмана на отбора, матира безгрешния до този момент Иван Проведел. С шпагат той изпревари стража на Лацио и промуши топката между краката му - 1:1.
 
След изравняването на терена имаше само един отбор и това беше този на домакините. Великолепно подаване на Лукаку в 82-ата минута намери Госенс, който засече топката от въздуха - 2:1. Германецът обаче падна лошо при приземяването и се наложи да напусне терена.
В последната минута на редовното време отново Лаутаро Мартинес бе в прегръдките на съотборниците си, възползвайки се от щастлив рикошет. Попадението бе разгледано от ВАР за евентуална игра с ръка, но такава нямаше и голът бе признат - 3:1.
 
 
ИНТЕР - ЛАЦИО 3:1
 
Интер: 24. Онана, 33. Д'Амброзио, 15. Ачерби, 95. Бастони, 36. Дармиан, 23. Барела, 77. Брозович, 22. Мхитарян, 32. Димарко, 90. Лукаку, 11. Кореа
Резерви: 1. Ханданович, 21. Кордас, 10. Мартинес, 20. Чалханоглу, 14. Аслани, 12. Беланова, 5. Галярдини, 8. Госенс, 6. Де Врай, 9. Джеко, 2. Дъмфрис 
Треньор Симоне Индзаги
Лацио: 94. Проведел, 77. Марушич, 15. Казале, 13. Романьоли, 23. Хисаж, 21. Милинкович-Савич, 32. Каталди, 10. Луис Алберто, 7. Фелипе Андерсон, 17. Имобиле, 20. Дзакани
Резерви: 1. Машимиано, 31. Адамонис, 6. Антонио, 88. Башич, 50. Бертини, 5. Весино, 11. Канчелиери, 29. Лацари, 4. Патрик, 9. Педро, 3. Пелегрини, 26. Раду, 18. Ромеро, 34. Хила Фуентес 
Треньор Маурицио Сари