Милан изтръгна драматична победа с 3:2 в гостуването на Удинезе от 21-ия кръг в Серия А. Рубен Лофтъс-Чийк (31) изведе гостите напред, Лазар Самарджич (42) изравни. Между двата гола футбол почти не се игра, тъй като срещата бе прекъсната за близо пет минути заради расистки обиди на феновете към вратаря на Милан - Майк Менян. В 62-ата минута резервата Флориан Товен донесе пълен обрат за Удинезе за ужас на Златан Ибрахимович, който бе в официалната ложа на "Стадио Фриули". Домакините бяха разплакани в последните десет минути от други двама играчи, влезли от пейката - Лука Йович и Ноа Окафор. И в трите попадения за "росонерите" бе замесен 37-годишният Оливие Жиру, който изигра цял мач. 
 

Първата опасност в мача бе пред вратата на домакините. Оливие Жиру за пореден път демонстрира силата си с гръб към вратата в 14-ата минута и отклони топката към Райндерс, но бранител изби в последния момент. Три минути по-късно самият Жиру можеше да открие резултата, след като нахлу отляво в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл. Мадука Окойе обаче показа отличен рефлекс и изби. В 19-ата минута френският нападател на Милан изскочи зад защитата на съперника и от въздуха отклони дълго центриране, но прекалено слабо, за да затрудни стража на Удинезе. Домакините погледнаха по-смело към вратата на съперника и в 24-ата минута само решителната намеса на Симон Кяер не позволи на Лоренцо Лука да отправи удар отблизо.    
 

Логично в 31-ата минута Милан поведе. Тео Ернандес проби отляво и пусна остро центриране по земя в наказателното поле. Жиру пропусна хитро и топката отиде в Лофтъс-Чийк, който с едно докосване я прати в мрежата на домакините - 0:1.
 
Три минути след попадението мачът бе прекъснат заради обиди на расистка основа от феновете на домакините към вратаря на Милан - Майк Менян. Реферът Фабио Мареска взе под внимание оплакването на разгневения страж и спря двубоя. Менян дори се прибра в тунела и се наложи съотборниците му да го успокояват и убеждават да се върне на терена. След близо 5 минути играта все пак бе подновена. 
 
Прекъсването като че ли събуди футболистите на Удинезе и в 42-ата минута резултатът бе изравнен. Лазар Самарджич се разходи между бранителите и с плътен удар от границите на наказателното поле изненада Менян в близкия ъгъл - 1:1.
 
Отново Самарджич, който се появи изненадващо в титулярния състав, обстрелва вратата на Милан в добавеното време на първата част, но топката този път не намери целта. 

Второто полувреме започна доста спокойно и чак в 58-ата минута настъпи оживление по трибуните. То бе резултат от хубаво центриране на Кристиан Пулишич към Оливие Жиру, който с глава затрудни максимално Окойе. Три минути по-късно резервата Мартин Пайеро постави на изпитание стража на Милан, но Менян се справи. 

Секунди по-късно неразбирателство между Тижани Райндерс и Тео Ернандес помогна на Флориан Товен да донесе пълния обрат в двубоя с удар отблизо - 2:1.
 
В 68-ата минута Лоренцо Лука пробва удар с глава, който беше уловен от Менян. Последва силен период за "росонерите", но без сериозни опасности пред Окойе.
 
Седем минути преди края резервата Лука Йович все пак успя да намери верния път към гола. Той довкара отблизо с глава рикоширала от напречната греда топка след удар на Жиру - 2:2. 
В третата минута на добавеното време Ноа Окафор вдигна Златан Ибрахимович на крака в ложата. Центриране от корнер беше свален с глава от Жиру към далечната греда, където забравеният Ноа Окафор с лекота прати топката топката в мрежата за 2:3.
 
 
FT /  УДИНЕЗЕ - МИЛАН 2:3
 
Удинезе: Окойе, Ферейра, Перес, Кристенсен, Ебоселе, Ловрич, Уолъс, Самарджич, Камара, Перейра, Лука
Милан: Менян, Калабрия, Кяер, Габия, Ернандес, Лофтъс-Чийк, Адли, Райндерс, Пулишич, Жиру, Леао