Вчера бе исторически ден за Серия А. Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон подобри рекорда на легендата на Милан Паоло Малдини по брой изиграни мачове в първенството - 648. Стражът обяви, че планира да пази до 43 години и разкри, че все още спечелването на Шампионската лига е в главата му.

„Трябваше да чакам дълго, за да го направя, но това не беше проблем. В момента играем много мачове. Това е деликатно време през сезона и натискът, който усещах беше само по време на двубоя“, каза Буфон пред „Скай Спорт Италия“.

„Сега съм много щастлив, мисълта за рекорда не ме трогваше преди. В началото на кариерата ми бях по-безгрижен. Имах много мечти и съм доволен, че стигнах до този момент. Да подобря рекорда на Дел Пиеро по мачове за Ювентус не беше една от целите ми. Не играя за тези неща, защото на практика се пенсионирах преди две години. Тогава дойде офертата от ПСЖ и впоследствие възможността да се завърна в Торино. Тук се чувствам добре“, добави още той.

„Разбирам, че ако имам правилната мотивация, мога да играя в някои мачове без проблем, като същевременно се представям добре. Ще бъда тук, докато не навърша поне 43 години, но след като стана на 40 ще гледам на нещата месец за месец. Трябва да преценявам ситуацията и винаги да съм готов да отстъпя, когато не мога да се представя на най-високо ниво“, сподели легендата на Ювентус.

„Щом усетя, че съм стигнал до тази точка, ще се откажа. Докато съм мотивиран и в правилната форма, единственото правилно нещо е да продължа да играя, защото няма нищо, което да ме прави по-щастлив“, заяви Буфон.

„Мисълта за спечелването на Шампионската лига все още бръмчи в главата ми. Толкова пъти се приближих до трофея и много съжалявам за това. Въпреки това намерих сили да не се отказвам от това“, каза италианецът.