Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи е разследван във връзка с опита за придобиване на италианско гражданство от уругвайския футболист Луис Суарес, информира пресслужбата на "бианконерите".
 
По-рано стана известно, че Суарес, който сега играе за Атлетико Мадрид, е издържал фиктивен изпит по италиански език в университета за чужденци в Перуджа. Затова ръководството на образователната институция беше отстранено за осем месеца за организиране на измама.
 
Това се случи през лятото, когато уругваецът трябваше да подпише с Ювентус. За целта обаче футболистът трябваше да получи италианско гражданство, което изискваше познания по езика. Разследващите установиха, че Суарес предварително е знаел какви въпроси ще получи на изпита на 17 септември.
 
В Ювентус са  уверени, че Паратичи е невинен и разследването ще го докаже. Суарес, чиято съпруга е италианка, трябваше да получи паспорт на Европейския съюз, тъй като клубът вече беше попълнил квотата на играчи без гражданство на ЕС. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.