Според „Гадзета дело Спорт“, наставникът на Наполи Лучано Спалети се е конфронтирал сериозно с вицепрезидента на тима Едоардо Де Лаурентис в неделя, като заради решение на треньора, се е променила цялата седмична програма на „адзурите“.

Розовия вестник пише, че Спалети не се е съгласил с искането на ръководството да наложи лагер на играчите до следващата среща, но това е само една от причините за сериозния скандал между него и Едо. Партенопеите претърпяха загуба с 2:3 от Емполи в неделя, като допуснаха три гола в последните десет минути, което на практика ги лиши от борбата за Скудетото.

Междувременно президентът Аурелио Де Лаурентис обмисля бъдещето на Спалети и ще вземе решение за него в края на сезона. У бизнесмена има сериозни съмнения, че треньорът може да се справи с отбора. Уволнението му обаче, би струвало на партенопеите 6 милиона евро. Роденият в Тоскана специалист подписа двугодишен договор миналото лято с опция за удължаване с още два сезона.

Роберто Де Зерби и Винченцо Италиано са най-често свързвани с работата в Наполи. Джан Пиеро Гасперини също е кандидат за скамейката, ако Спалети бъде уволнен в края на кампанията.