Популярният италиански специалист Клаудио Раниери смята, че напускането на Иван Перишич е в основата на проблемите на Интер този сезон. Тимът вече има четири загуби през сезона, което увеличи напрежението върху треньора Симоне Индзаги.

“Перишич беше ключова фигура в този състав. Той беше проблем за съперниците на Интер, защото атакуваше, връщаше се в отбрана и помагаше за създаването на числено предимство на фланга”, коментира Раниери, цитиран от “Гадзета дело спорт”.

Шампионът на Англия с Лестър призова да не се бърза с евентуално уволнение на Индзаги.

“Отборът си върна Ромелу Лукаку, но веднага го загуби заради контузия. Симоне се нуждае от време, макар някои от смените му срещу Удинезе да изглеждаха прибързани. Понякога е по-добре да поговориш с даден играч, за да разбереш дали той иска да остане на терена с жълт картон на сметката си”, добави Раниери, визирайки изваждането от игра след само половин час на Хенрих Мхитарян и Алесандро Бастони при загубата с 1:3 в Удинезе през изминалия уикенд.

Опитният треньор изрази също така мнение, че заради Световното първенство надпреварата за титлата в Серия “А” ще започне от нулата след края на финалите в Катар.