Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери призна, че ще води отбора само до края на настоящия сезон.

Бившият наставник на Лестър и Фулъм Клаудио Раниери в момента е на треньорското кормило на „вълците“ с договор до лятото, след като наследи на поста уволнения Еузебио Ди Франческо през март, но Рома има три победи в седем мача под негово ръководство.

„Знам, че оставам начело на тима до края на сезона. След това ще видим какво ще се случи“, заяви той. 

Антонио Конте е определян като фаворит за нов старши треньор на „джалоросите“.

Конте е без работа, след като бе уволнен от Челси миналото лято, с който все още има финансов спор, и бе заменен от своя сънародник Маурицио Сари – друга от целите на Рома. Според информациите, Конте е склонен да се завърне в родната Италия, като 49-годишният специалист е провел разговори с Ювентус в случай, че шампионите на Серия А се разделят с настоящия си наставник Масимилиано Алегри.

Бъдещето на Алегри на „Алианц Стейдиъм“ е поставено под въпрос, след като „Старата госпожа“ отпадна от Аякс в четвъртфиналите на Шампионската лига, но Конте е свързван и с поста в Интер. Самият той все още не е постигнал финансово споразумение с Челси относно оставащата година от договора му със „сините“, който изтича в края на юни след изслушване в Арбритражния съд миналия месец. Италианецът защити двете си години начело на клуба на „Стамфорд Бридж“, в който тимът спечели титлата на Висшата лига.

Той вярва, че трябва да му бъдат изплатени 9 млн. паунда компенсация, но от Челси твърдят, че той е нарушил договора си заради начина, по който се е държал с играчи и хора от персонала на лондончани и заслужава обезщетение в по-малък финансов размер.