Италианският специалист Клаудио Раниери взе отношение по случая “Джанлуиджи Донарума”. Настоящият наставник на френския Нант заяви, че за предателство от страна на стража на Милан не може да се говори.

COPE: Реал Мадрид се споразумял с Донарума

18-годишният страж отказа да поднови договора си с “росонерите” по-рано този месец, но от клуба очакват да променят решението му. Преди няколко дни агентът на футболиста Мино Райола разкри, че след края на европейското първенство за младежи до 21 години преговорите ще бъдат подновени.

“Аз подкрепям Донарума и агентът му. Случващото се няма нищо общо с пари и е абсурдно да говорим за предателство. Същината на проблемът е, че играчът ще поднови контракта си само ако наистина вярва в проекта на новите собственици”, каза Раниери пред Gazzetta dello Sport.

Тежки критики към Донарума след първия допуснат хеттрик

“Преди време Райола сподели, че талант като Джиджо заслужава да бъде част от добър тим. Дали обаче Милан са на необходимото ниво, за да са част от топ 5 на европейските клубове?”, допълни италиаснкият специалист.

ПСЖ нахлуват с оферта в сагата "Джиджо - Милан"

“Ако Донарума отиде в Реал Мадрид, той най-вероятно ще спечели две или три титли в Шампионската лига през следващите няколко години. Ако той остане, това ще бъде истински акт на любов към тима на “росонерите”, каза още Раниери.