Полузащитникът на Ювентус Аарън Рамзи сподели, че една от основните разлики между Англия и Италия е в темпото и вниманието, което се обръща върху всеки тактически детайл. 

Рамзи напусна Арсенал през миналото лято, за да акостира на "Алианц Стейдиъм" като свободен агент. Дебютният му сезон за "бианконерите" обаче не се оказва особено успешен, като уелсецът така и не може да се утвърди като титуляр в селекцията на Маурицио Сари. 

Пред английското издание "The Athletic" самият Рамзи назова основните разлики между първенствата във Висшата лига и Серия А.

"Има доста разлики. Въпреки че през миналия сезон, под ръководството на Унай Емери, минавахме през доста детайли на екран, при Сари това важи в още по-голяма степен", започна Рамзи. 

"Тактическата страна на играта е от огромно значение тук в Италия. Почти всеки ден вършим някаква тактическа работа преди мачовете. Висшата лига е по-хаотична. Имаш повече пространство за атака, докато в Италия доста от отборите, включително и големите, се затварят дълбоко. Трябва да си по-търпелив, за да ги пречупиш", завърши обясненията си националът на Уелс.