Не мина много време от официалното обявление за неуспешния край на преговорите между Лацио и Стефан де Фрай за нов договор, а спортният директор Игли Таре започна с нападките. Шефът упрекна централния защитник в това, че не се е държал честно и е спретнал „дребна игричка” по време на разговорите.

Лацио обяви: Де Фрай напуска клуба

Албанецът бе обещал публично, че ще изложи своята версия за случилото се по-късно при подходящ момент, затова малко хора очакваха подобно включване от него само 3 дни след оповестяването на лошата новина за „лациалите”.

„Това бе решение, което взехме след дълго време. Прекъснахме преговорите, защото неговата страна не се държа честно”, коментира Таре.

Де Фрай: Боли ме, че си тръгвам от Лацио по този начин

„Като изключим тази дребна игричка, продължаваме напред. С Де Фрай изкарахме чудесни 3,5 години заедно, спечелихме доста и се надявам да завършим сезона с още повече успехи, така че той да има възможност да отиде на друго място.”

„Не ни липсват играчи. Лацио ще продължи и без Де Фрай. Клубът израсна през годините, затова се надявам той скоро да бъде желана дестинация, а не просто трамплин”, допълни Таре.