Шампионът на Франция ПСЖ се е свързал с халфа на Ювентус Миралем Пянич. В същото време „бианконерите“ се опитват да постигнат споразумение с Барселона за размяната на играча с Артур.

Босненският национал почти сигурно ще напусне Торино през лятото. Той иска да премине на „Камп Ноу“, но сделката не може да се осъществи, защото бразилският халф на каталунците не иска да премине в Ювентус.

Според Le Parisien това дава увереност на ПСЖ, че може да се пребори с конкуренцията на Барселона. Ръководството на парижани вече са направили контакт с Миралем Пянич и агента му. Това е станало с помощта на видео връзка.

Френският гранд се надява а постигне споразумение с футболиста за личните му условия, а след това да се свърже и с ръководството на Ювентус. Не е изключено в сделката да влезе и Леандро Паредес.

В същото време алтернатива за Миралем Пянич е Манчестър Юнайтед. Това може да се превърне във вариант, ако ръководството на „червените дяволи“ се съгласи да включи в сделката Пол Погба.

Миралем Пянич има опит по френските терени, след като през 2004 година направи отличен старт с Метц, а по-късно игра и за Лион. Той напусна Лига 1 през 2011 година, когато премина в Рома, а с трансфер за 32 милиона евро смени Рим с Торино през 2016 година.