Италианската спортна прокуратура поиска четиригодишно наказание за халфа на Ювентус и френския национален отбор Пол Погба заради обвинение в употреба на допинг, съобщава вестник „Гадзета дело Спорт“ в четвъртък.

30-годишният полузащитник беше отстранен още през септември след проба, дадена в Италия след мача от Серия А между Ювентус и Удинезе (3:0) през август. Положителният тест е за тестостерон. Това е хормон, повишаващ издръжливостта на спортистите.

През октомври пробата на Пол Погба беше потвърдена. В последно време френският халф беше преследван от контузии в колената, които му пречеха да се изявява често на терена.

Имаше вариант Погба да признае вината си и да сключи споразумение с прокуратурата срещу по-малко наказание, но той се е отказал от тази възможност. Това означава, че световният шампион с Франция от 2018 година ще може да обжалва евентуалното си наказание в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Очакванията са Юве да прекрати договора му, след като окончателното наказание бъде потвърдено от всички инстанции. В момента Погба тренира с персонален треньор.