Българският нападател на Каляри Кирил Десподов не тренира с новия си тим. Бившият футболист на ЦСКА е пропуснал днешното занимание заради болки в гърба, съобщиха от клуба.

Днешната тренировка за Каляри е била най-вече от тактическо естество, като  това най-вероятно означава, че родният талант не влиза в плановете на старши треньора Роландо Маран.

В неделя Каляри гостува на Сампдория в един от най-интересните мачове от кръга в Серия А. Двубоят на стадион „Луиджи Ферарис” в Генуа е първи от програмата в неделния ден на италианския шампионат и започва в 13,30 часа.

Очакваше се Десподов да направи своя официален дебют за Каляри като титуляр именно в неделя, но е твърде вероятно здравословните проблеми да му попречат това да стане. До момента нападателят записа два мача за новия си тим, като и в двата случая се появи на терена като резерва. Деподов игра срещу Милан и Парма.

В петък сутринта е насрочена нова тренировка за футболистите на Каляри, когато ще има и повече яснота за състоянието на Кирил Десподов.