Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли няма да може да използва нападателя Златан Ибрахимович за следващите три мача на тима, твърди „Sky Sports Italia“. Причината е проблем в коляното на ветерана, заради която пропусна и нулевото реми с Торино.

Този проблем ще принуди Ибрахимович да не тренира в следващите поне 10 дни, което означава, че той е аут за предстоящия шампионатен мач с Дженоа и за дербито с Интер, което е реванш от полуфиналите за Купата на Италия. Участието му в сблъсъка с Лацио от Серия А също е под голям въпрос.

11 снимки

През този сезон 40-годишният играч на няколко пъти отсъстваше от игра поради различни физически проблеми и затова е записал едва 23 мача с 8 гола, като не е бил титуляр от 23 януари насам, когато напусна сблъсъка с Ювентус (0:0) още в 28-ата минута след контузия в ахилеса.

Все пак в лагера на „росонерите“ има добри новини около някои от останалите играчи, които пропуснаха мача с Торино. Саму Кастийехо и Анте Ребич днес тренираха наравно със своите съотборници, а Исмаел Бенасер проведе индивидуална тренировка. Капитанът Алесио Романьоли продължава да се възстановява от своята травма, както и оперирания Алесандро Флоренци, докато Симон Кяер едва вчера се завърна на тренировъчния терен и целта е да е готов за предсезонната подготовка на тима.