Изпълнителният директор на италианския гранд Интер Джузепе Марота направи силно изказване и призова клубовете в Италия да бойкотират националния отбор на страната.

 Босът на „нерадзурите” говори пред Gazzeta delo Sport, а изказването му е по повод кризата с кроноавируса на Апенините и най-вече прилаганите мерки, които са различни за различните области в страната.

На някои играчи им не забранено да напускат градовете си, тъй като в тимовете има поне един случай на заразен с COVID-19. От местната футболна федерация се опитват да издействат отмяна на ограниченията, но не с пълен успех. Някои от областите здравните власти са направили изключение, но в други не.

"Ситуацията е несправедлива. Отсъствието на централизирано управление води до тази сива зона. Всеки местен здравен орган изведнъж се превръща в централен в управлението на клубовете. Затова според мен трябва да се бойкотира националния отбор. Футболът трябва да продължи, това устройва всички и правителството трябва да ни помогне, като наложи определени правила. За мен е абсурдно здравеопазването в Рим, Милано и Флоренция да действа по различен маниер", коментира Джузепе Марота.