Президентът на Интер Стивън Жан продължи с атаката си срещу шефа на Лигата Паоло Дал Пино. След като го нарече „клоун“ в една от социалните мрежи, сега силният човек в миланския гранд обясни думите си пред Financial Times, че „според хората те са много силни, но той смята, че те са леки и дори не са достатъчно остри“.

„След като Интер беше закупен от Suning, клубът претърпя голяма трансформация“, продължи Жан.

„На първо място пред нас е представянето на терена, а след това идва нашата търговска и маргетингова дейност. От дигиталните платформи може да видите как всичко ни се удвои или дори утрои в сравнение от преди години. Логично е, че и нашата стойност за спонсорите също се увеличава. Интер е един от най-важните клубове в света и трябва да печели. Правим всичко възможно това да се случи. Не искаме да продаваме нашите таланти, а желанието ни е да привлечем най-големите такива от цял свят“, добави още той.

Стивън Жан коментира и решението на правителството всички мачове през този месец да се играят пред празни трибуни.

„Винаги трябва да предаваме положително посланията и да поемем отговорността си пред хората. Италианското правителство взе правилното решение за защита на общественото здраве. Ще има икономически последствия, но в момента те не са приоритет. Те не могат да повлияят на процеса на вземането на решения. Когато ситуацията се върне към нормалното, потреблението също ще се увеличи“, каза Жан.