Президентът на елитния италиански Торино Урбано Кайро сподели, че идеята на някои клубове да подновят тренировки в сегашната ситуация е пълна лудост за него. 

Калчото е спряно поне до 3-ти април поради пандемията от коронавирус. За момента обаче ситуацията в страната по никакъв начин не се подобрява, а броят на азаразените и починалите продължава поголовно да расте. Някои клубове обаче изразиха желание за подновяване на тренировъчната дейност, сред които Наполи и Лацио. 

GettyImges/Gulliver / БГНЕС
60 снимки

Кайро обаче смята тази идея за напълно неразумна и напълно извън контекста на настоящото положение. 

"По време на срещата на Серия А на 10-ти март все още имаше клубове, които говореха за продължаване на тренировки и мачове. Тези речи сега изглеждат като паднали от друга планета", започна босът на "биковете". 

"Започването на тренировки на база на аргумента, че в даден регион няма проблеми, не изглежда особено добро за мен. Ситуацията се променя толкова бързо. Вирусът може да експлодира по всяко време, а и има 16 други клуба, които не мислят за подновяване на тренировки. Вероятно желанието на Наполи и Лацио е да се възползват и да са по-напред с процеса", завърши Урбано Кайро.