Президентът на Рома Джеймс Палота призна, че не е доволен от сезона на Рома до този момент и защити своя футболист Александър Коларов, който е на нож с феновете на клуба. Американският бизнесмен с италианско потекло заяви, че иска да разполага с 22-ма клонинги на сърбина в редиците си.

За момента Рома е извън топ 4 във временното класиране на Серия А, а в четвъртфиналите за Купата на Италия отнесе жестоко унижение с 1:7 от Фиорентина. Именно след този мач коментари на Коларов настроиха ултрасите срещу него, а негативните реакции бяха подсилени от факта, че в миналото ветеранът носеше екипа на кръвния враг Лацио. В резултат по време на победата с 2:1 над Порто в първия осминафинален мач от Шампионската лига бившият ас на Манчестър Сити беше постоянно обиждан.

„Аз не съм доволен (от сезона – б.р.), изобщо не съм всъщност”, заяви Палота. „Причината за това е моето чувство, че трябваше да сме втори или трети, когато погледна към състава ни. Изтървахме ужасно много точки през годината, и то все към края на мачовете.”

„Това беше ужасно дразнещо за мен. Срещу Аталанта водехме с 3:0, а после завършихме наравно. Ако бяхме взели само 2/3 от изпуснатите точки дотук, щяхме да сме много близо до второто място. От тази гледна точка няма как да съм доволен.”

„Не приемам нищо за даденост в тази лига. Все още смятам, че Серия А – от първия до 20-ия отбор – е най-тежкото първенство в Европа. Наистина смятам, че е също толкова трудна, колкото и Висшата лига на Англия. Отборите от втората десетка са толкова стратегически настроени и тактически грамотни, просто е много различно.”

„Коларов? За мен няма никакво съмнение, че той е върховният професионалист. Всеки един ден той първи идва на тренировките и горе-долу е последният, който си тръгва. Той просто един твърд, твърд футболист. Не се мотае в социалните мрежи, не излиза да пие, просто играе здраво и тренира по същия начин. Понякога ще допуска грешки, както всички нас. Дано феновете разберат, че хора като него… Всеки би искал отбор 22-ма Коларовци! Просто знаеш, че той е човекът, който ще излезе на терена и ще си скъса задника от тичане. Не се оплаква, а когато е контузен, отново иска да играе”, завърши Палота.