Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис разкри, че се работи за бързото и безопасно възстановяване на футбола. Босът на „партенопеите“ отправи послание на феновете на тима в една от социалните мрежи за Великден.

„Скъпи фенове на Наполи, неаполитанци и футболни привърженици. Поздравите, които ще отправя към вас, са различни от обикновените. Ще изживеем странен Великден. Всички сме затворени по домовете си, за да се борим срещу този ужасен и подъл враг. Почти всички дейности са спрени. Футболът е спрян за месец и половина и не знаем кога може да се възобнови. Много от нас ни напуснаха и са го направили без дори да могат да ни прегърнат за последен път. Мисля за хората, които са на интензивно лечение, за медицинския персонал, който води много трудна битка. Също така и за тези, които са икономически засегнати от тази пандемия. Но също така мисля, че ще успеем да се измъкнем от нея, не без трудности, но ще успеем“, написа Де Лаурентис.

Президентът на Наполи също се надява, че футболът може да се възобнови скоро:

„Не казвам, че всичко ще се върне така, както беше, защото много неща, много от нагласите ни не вървяха добре, но съм сигурен, че животът ни един ден ще бъде още по-добър. Знам, че ви липсва футболът, но скоро това също ще се върне. Работим за възстановяването му, което да бъде бързо за безопасността и здравето на всички. От сърцето си ви желая най-добри пожелания и честит Великден“, добави още той.