Президентът на Милан Паоло Скарони е уверен, че "росонерите" ще направят голям удар на трансферния пазар следващото лято, ако продължат напред в Шампионската лига и завършат в челната четворка този сезон. Той е обнадежден за бъдещето на клуба, след като събранието на акционерите одобри финансовия отчет за 2022-23 г., обявявайки нетна печалба за първи път от 17 години. Веднага след това босът обясни плановете на клуба за бъдещето.

"Когато пристигнах през юли 2018 г., имаше буря. Финансовите резултати бяха катастрофални, а спортните бяха посредствени. Оттам започнахме път, който ни доведе до Шампионската лига и ни позволи да спечелим Скудето. Днес празнуваме нетна печалба, която, с изключение на извънредните части, не е била регистрирана от ерата на Нерео Роко. Удвоихме приходите, достигайки 400 милиона евро. Подобрихме се във всички сектори и изградихме конкурентен екип със светло бъдеще. Целият клуб се оказа много ефективен”, започна Скарони.

"Надявам се да доведем голямо име в клуба следващото лято. Знаете, че спортните резултати влияят върху финансовите резултати. Ако Милан се представи добре в Шампионската лига и се класира отново там през следващия сезон, ние ще бъдем по-устойчиви със значителни приходи. В този момент бихме могли да погледнем на пазара по различен начин. Ако приходите ни позволят да подобрим бюджета си и да имаме по-силни играчи с дългосрочни договори, ще го направим“, продължи босът.

Той коментира и какво се случва с изграждането на новия стадион на "росонерите", както и вероятността Златан Ибрахимович да се завърне в клуба.

"Аз съм разочарован. Ако градският съвет беше одобрил проекта, платен от частни инвеститори преди четири години, ние вече щяхме да сме построили новия стадион. Сега работим по досието на Сан Донато и Кардинале вече е инвестирал 40 милиона евро за предварителното планиране. Дали Ибрахимович ще се завърне в клуба, трябва да попитате него. Ние сме готови да го приемем. Той е наш приятел, така че вратата ни е отворена. Златан трябва да реши какво да прави. Очевидно той преминава през момент на размисъл. За него е важно да направи обмислен избор, както в личен, така и в професионален план", завърши Скарони.