Президентът на Милан Паоло Скарони присъства на събитие, организирано от ежедневника "IlSole24Ore". Ръководителят на „росонерите“ сподели, че настоящият собственик на клуба РедБърд има далеч по-големи амбиции от предишния Елиът Мениджмънт.

"Елиът стана собственик на Милан, защото бе отпуснал заем на стария акционер, а не защото е имал за цел да закупи клуба. Милан бе заложен като гаранция за получаване на средствата. Следващата стъпка бе да поверят клуба на професионалисти, които трябваше да върнат Милан към икономически, а след това и спортен баланс и всичко това се получи по неочакван начин, най-вече от гледна точка на постигнатите резултати. Моята заслуга за скудетото е нулева: то дойде, защото хората, които работят тук, са добри".

31 снимки

"От икономическа гледна точка се справихме добре. Бях в борда на директорите с Йонхонг Ли, за да управлявам парите, отпуснати от Елиът - по това време правихме оборот под 200 млн, докато през последната година постигнахме над 350 млн. Елиът напуснаха доволни, реализирайки печалба, присъща за това, което правят хедж фондовете. Хедж фондът продаде Милан на фонд с различни цели, професионалисти в спорта, с планове и действия за растеж на Милан, много по-различни от тези на Елиът. Това е нова фаза. Около нас има всякакви професионалисти, които ни помагат".

"Гледаме в бъдещето с оптимизъм. Във футбола има две планини за изкачване и трябва да се случи по едно и също време: тази на спортните резултати и тази на икономическите резултати, които са свързани помежду си и между които трябва да се поддържа баланс“.