Президентът на Интер Стивън Жан прие философски загубата от Сеивля във финала на Лига Европа. Той сподели, че остава оптимист за бъдещето на „нерадзурите“.

29 снимки

Това беше първи голям финал за италианския гранд от близо десетилетие, но тимът загуби с 2:3, след като поведе още в първите минути на сблъсъка в Кьолн.

„На първо място, трябва да благодаря на всички работници по света, които ни позволиха да възобновим спорта и да продължим живота си през тези месеци. Бих искал да посветя този мач на тях и усилията, които положиха“, заяви Жан пред „Скай Спорт Италиа“.

„Ако погледнете по-назад, през целия сезон, мисля, че той е положителен. Стигнахме до финала и бяхме близо до спечелването му. Преди няколко години не бихме могли да си представим това. Загубата и победата са част от футбола, но достигането до финала, турнира и даването на максимума от футболистите, ни оставя оптимисти за бъдещето“, добави още той.

През последните седмици се заговори усилено за това, че Антонио Конте няма да продължи да бъде треньор на Интер.

„Сега всеки ще има заслужена почивка за няколко дни, след което ще мислим за бъдещето. Нашият манталитет и цел няма да се променят. Искаме да продължим да се подобряваме. Винаги се опитваме да дадем всичко от себе си и се надяваме да се справим по-добре в бъдеще. Треньорът, персоналът и играчите вършат чудесна работа. Скоро ще планираме бъдещето“, заяви президентът на „нерадзурите“.