Мачът между Наполи и Салернитана, който може да осигури шампионската титла на неаполитанци и математически, бе преместен от събота за неделя от 16:00 часа заради мерки за сигурност, обяви в петък Италианската футболна лига.

Новината се знаеше от четвъртък вечер, но часът на срещата бе обявен официално в петък.

За да бъде официално шампион на Италия този уикенд, шест кръга преди края на първенството, Наполи трябва да победи съседа си от Кампания, но и да разчита на равен мач или загуба на Лацио, който е втори в класирането и изостава със 17 точки от лидера. Тимът от Рим гостува на Интер в Милано.

Наполи трябваше да играе по програма в събота от 16:00 часа, близо 24 часа преди Лацио, чийто мач в Милано е в неделя от 13:30 часа.

Тази разлика във времето бе обявена за проблемна за обществения ред в Неапол, където градът се готви с нетърпение за първата си титла от 33 години насам.

След серия от дискусии властите решиха в четвъртък, че ще преместят мача в неделя, като оставиха на Лигата възможността да насрочи час.

Това отлагане на мача направи промени и в следващия кръг на Серия А, който ще се изиграе през седмицата. Наполи трябваше да играе във вторник вечер в Удине в първи мач от 33-ия кръг, но в крайна сметка ще играе в четвъртък. /БТА