Президентът на Каляри Томазо Джулини разкри, че през месец януари е говорил с Масимилиано Алегри с идеята той да се завърне начело на тима. 52-годишният специалист обаче му споделил, че вече е решил следващата му дестинация да е в чужбина. В момента Алегри е свободен агент.

„В края на януари направих малко лудо телефонно обаждане, като предложих на Макс работата, осъзнавайки, че това ще бъде напълно невъзможно", признава Джулини пред „Sky Sport Italia“.

„Той ми съобщи, че следващата му дестинация ще бъде в чужбина, но призна, че е бил очарован от предложението да ръководи Каляри през стотната годишнина на клуба. Още преди да се обадя по телефона, знаех, че ще бъде невероятно, ако той приеме", казва още президентът на сардинците.

През последните няколко години Алегри беше свързван с някои от голям брой клубове из Европа, включително Арсенал, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, ПСЖ, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

За последно италианецът бе начело на Ювентус, с който спечели 5 порени титли в Серия А и достигна два пъти финала в Шампионската лига.