Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо избегна забрана да изпълнява функциите си след като сътрудничи на дисциплинарния прокурор на Италианската футболна федерация и вместо това беше глобен само с 20 000 евро (22 000 долара) за това, че определи рефер като нестабилен. Моуриньо постави под съмнение способностите на рефера Матео Марченаро преди мача между Рома и Сасуоло.

"Той три пъти беше четвърти съдия на нашите срещи и не мисля, че притежава емоционалната стабилност за двубои на подобно ниво", каза португалският наставник на гранда от Рим.

По време на същата пресконференция Моуриньо нападна нападателя на Сасуоло Доменико Берарди с думите, че играчът "преувеличава при фаулове, за да предизвика жълти картони".

По-късно Жозе Моуриньо заяви, че италианският му език не е достатъчно добър, за да обясни дадени концепции.

Рома получи глоба от 20 000 евро, а парите от санкциите на клуба и на Моуриньо ще бъдат насочени за медицински изследвания.

Португалският специалист бе наказан за два мача на старта на сезона за коментира относно съдия в края на миналата състезателна година. Той имаше и забрана от УЕФА да изпълнява функциите си за четири срещи през юни след като атакува рефера на финала в турнира Лига Европа в гаража на стадиона след загубата на Рома от Севиля./БТА