Чиро Имобиле отбеляза нови два гола при убедителния успех на Лацио срещу СПАЛ с 5:1 в двубой от 22-ия кръг на италианската Серия „А", изигран на „Олимпико".

22 снимки

Италианският национал се разписа в 3-та и 29-та минути и по този начин отговори на Кристиано Роналдо от Ювентус, който също вкара два гола. Имобиле има 25 гола в Калчото през този сезон, докато португалецът е с 20. Останалите попадения за „Орлите" вкараха Фелипе Кайседо (16 и 38) и Боби Адекание (49).

За гостите от Ферара точен бе Симоне Мисироли (65). Футболистите на Симоне Индзаги изпревариха Интер за втората позиция в подреждането с 49 точки.

В друг двубой от кръга Аталанта се препъна у дома срещу борещия се за оцеляване тим на Дженоа. Двубоят приключи 2:2, а всичките голове паднаха през първото полувреме.

Рафаел Толой даде аванс на „Богинята" в 12-та минута, но Доменико Кришито изравни от дузпа седем по-късно. „Грифоните" обърнаха мача с гол на Антонио Санабрия в 33-та минута, но радостта им трая кратко - две по-късно Йосип Иличич изравни. През второто полувреме Аталанта натисна за трите точки, Валон Бехрами от Дженоа получи червен картон, но резултатът остана непроменен. /БГНЕС